A ZTE egykori kapusa az FTC elleni BL-selejtezőre tippel

2023. 07 05. 08:36

Turi Géza szerint Varga Barnabás jelentheti a legnagyobb veszélyt

Turi Géza, a ZTE bajnokcsapatának hálóőre a KÍ Klaksvík kapusedzője.

Turi Géza, a KÍ Klaksvík labdarúgócsapatának kapusedzője szerint a Ferencvárosból Varga Barnabás jelentheti a legnagyobb veszélyt a feröeri kapura a két együttes Bajnokok Ligája-selejtezős párharcában.

Az első mérkőzésre a szigetországban kerül sor jövő kedden, majd július 19-én a Groupama Arénában rendezik a visszavágót.

„Egy kicsit örülök neki, hogy a Ferencvárost kaptuk, hiszen így hazalátogathatok Magyarországra. Egy kicsit viszont nem örülök, mert hozzánk képest a Ferencváros egy nagy klub, amelynek teljesen profi körülmények között készülve a mi kis félamatőr csapatunk ellen kell majd játszania” – mondta az M1 aktuális csatornának a 49 éves szakember. „Valószínűleg ez egy lefutott párharc, de azért megpróbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát, főleg az itthoni mérkőzésen” – tette hozzá Turi.

A jelentős játéktapasztalattal rendelkező kapusedző arra is kitért, hogy bár sok új futballista érkezett a magyar bajnokhoz, már gondolkodott azon, hogy melyik csatár jelentheti majd a legnagyobb veszélyt a KÍ Klaksvík kapujára.

„Szerintem Varga Barnabás fog kezdeni és ő lesz az a csatár, akire majd nagyon oda kell figyelnünk” – hangsúlyozta a Zalaegerszeggel 2002-ben bajnoki címet szerző hálóőr.

„Ha mindkét mérkőzésen megúsznánk egy-két bekapott góllal, azzal elégedett lennék, illetve ha valahogy tudnánk egy gólt rúgni a hazai mérkőzésen, akkor aztán végképp elégedett lennék” – zárta gondolatait Turi Géza.

Amennyiben a Ferencváros megnyeri a párharcot, a második körben a svéd BK Häcken vagy a walesi New Saints FC együttesével találkozik. (MTI)