Bordélyházat működtettek Keszthelyen

2023. 07 03. 08:11

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz.

Az 50 éves gyenesdiási férfi – I. rendű vádlott – 2007 óta bérelt egy keszthelyi ingatlant, ahol night club-ot üzemeltetett. A bárban táncoslányokat alkalmazott, akik a vendégek részére italt kínáltak, nekik táncoltak, illetve prostituáltként a vendégek rendelkezésére álltak, velük igény esetén pénzért szexuális cselekményt végeztek. Ehhez a vádlott az épületrész földszinti részén lévő 3 szobát biztosította.

A férfi vádlott távollétében az üzletet 2018 évtől a 29 éves keszthelyi nő – II. rendű vádlott – vezette, aki az ingatlan egyik lakrészében élt életvitelszerűen és korábban a bárban táncoslányként dolgozott.

A szexuális szolgáltatást nyújtó prostituáltakkal II. rendű vádlott állapodott meg a szolgáltatások körülményeiről, melynek során időpontot egyeztetett, szervezte a szobák beosztását, illetve a prostituáltaktól átvette a szolgáltatásért kapott teljes ellenértéket, amelyet I. rendű vádlottnak adott át. Az örömlányokkal történő pénzügyi elszámolásban mindkét vádlott részt vett, melynek során a prostituáltak az általuk korábban leadott pénzösszeg 50 %-át kapták vissza.

A vádlottak az így befolyt pénzösszegből biztosították a bordélyház üzemeltetésének feltételeit, illetve tettek szert bevételre.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben bordélyház fenntartásával, vezetésével elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. (Zala Vármegyei Főügyészség)