Egyházi és világi előadások a magyarföldi Fatemplom Fesztiválon

2023. 06 30. 08:14

A felvétel egy korábbi rendezvényen készült.

Háromnapos Fatemplom Fesztivált rendeznek július 14. és 16. között a Zala vármegyei Magyarföldön. Az ökumenikus templom felszentelésének évfordulóján szabadtéri koncertek, világi és egyházi előadások váltják egymást – jelentették be a Göcseji Falumúzeumban tartott programismertető sajtótájékoztatón.

A 2011-ben felszentelt templomépület az idők során a térség jelképévé vált – mondta el Gryllus Dániel művészeti vezető.

Hozzáfűzte: a műsorkínálatot a hely hangulatához igazodva állították össze.

A rendezvényt pénteken a Kanizsa Bigband hangversenyével nyitják, majd a Chalga lép színpadra. Vecsei H. Miklós és a Qjúb együttes Pilinszky János és Csoóri Sándor verseidből ad válogatást. A rendezvény vendége lesz még az ötvenéves jubileumát ünneplő Muzsikás Zenekar, valamint az amerikai zenét játszó Nyughatatlan – sorolta a Kaláka együttes vezetője.

Július 15-én Lackfi János tart felolvasóestet, majd Rátóti Zoltán műsorát hallhatja a közönség. A Kaláka együttes és a Sziámi AndFriends koncertje után Bognár Szilvia, Király Nóra és Kovács Zoltán előadásában magyar népdalok hangzanak el.

Gryllus Dániel kiemelte: Petőfi Sándor születésének 200 évfordulója alkalmából Nágel Kornél grafikáiból nyílik kiállítás. A költő emlékére a fennsíkon körtefát ültetnek, a csemete a Tündérkertből érkezik.

A vasárnapi ökumenikus istentiszteleten az egyházak képviselői mellett a fesztiválon fellépő vendégművészek adnak szolgálatot.

Délután az Eucharist Zenekar és Laposa Julcsi Band koncertjével folytatódik a programsorozat. A 2023-as Fatemplom Fesztivált Lovasi András szólóestjével zárják.