Téma volt a Parlamentben a zalaegerszegi kórház

2023. 06 15. 10:49

Most a Parlamentben volt téma a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztálya.

A Parlament hétfői (június 12.) munkanapján az interpellációk során szóba került a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház. Szabadi István képviselő (Mi Hazánk) azt kifogásolta, hogy az egészségügyi intézmény „traumatológiai osztályát úgy minősítik magasabb szintű ellátást nyújtó intézménnyé, hogy arra szerinte sem személyi állományában, sem felszereltségében nem alkalmas.

Nincs elegendő szakorvos, az állandó ügyeletek miatt az orvosoknak nincs szabad hétvégéje – mondta. A rezidensek pedig nem tudják teljesíteni a traumatológiai képzést, mert a sürgősségi osztályon kell dolgozniuk.

Ha ez így megy tovább, össze fog omlani az osztály – mondta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára azt felelte: jelentősen emelkedett az egészségügy kerete, ahogy az orvosbérek is.

Az említett kórház traumatológiájáról szólva közölte: az előrelépéshez szükséges szakmai tudás és tárgyi feltételek mind rendelkezésre állnak, az osztályon dolgozók pedig ellátják feladatukat.

Kijelentette: a rezidenseknek sem kellett változtatniuk a képzési tervükön, azt a számukra előírtaknak megfelelően tudták teljesíteni.

Bővült a gyermek-traumatológiai ellátás is, és a különleges csípőprotézis műtétek számát is növelni tudták – mutatott rá.

Amit az ellátás helyben való fejlesztéséért meg lehet tenni, azt itt meg is tették – közölte.

A képviselő nem fogadta el a választ.” – írta az MTI.

Mivel Zalaegerszegen és a vármegyében is közérdeklődésre számíthat a kórház, annak működése, ezért megkerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot. Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatótól azt kérdeztük, hogy értesültek-e a Szabadi István képviselő által említett problémákról. Amennyiben léteznek ezek, történtek-e lépések ezek orvoslására.

Amint megkapjuk a választ, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ekler Elemér