Nem unja a szellemi akrobata

2023. 06 14. 09:46

Márki-Zay szereti hülyének nézni az embert.
Fotó: Havran Zoltán

Hogy ki ne maradjon a közbeszédből, újra beszólt a kabinetnek Márki-Zay Péter szellemi akrobata, Hódmezővásárhely túlmozgásos polgármestere. Szerinte a kormány nemhogy megállítja, éppen előidézi és támogatja a bevándorlást. „Az elmúlt években ezer- és tízezerszámra jelentek meg az indiai, pakisztáni és Fülöp-szigeteki munkások Magyarországon. […] Egyetlen célja van a kormánynak, hogy továbbra is alacsonyan tartsa a magyar munkabéreket” – írja a közösségi oldalán.

Márki-Zay szereti hülyének nézni az embert. Ezúttal is ezt teszi. Pechjére még egy kisegítő iskolás is tudja, hogy a dokumentumok nélkül ránk rontó, kerítésszaggató migráns és a dolgozni érkező vendégmunkás között van némi különbség. (Persze csak uszítani akart a fekáliamixer, és nem volt jobb ötlete.)

De van itt még valami. Érdekes megfigyelni, emberünk mintha rácuppant volna a keletiekre (indiai, pakisztáni és Fülöp-szigeteki munkásokról ír). Másfél esztendeje a Hongkongban megjelenő South China Morning Post hasábjain például Pekingnek üzent. Azt nyilatkozta: a kínai vezetés ne nagyon élje bele magát, hogy az elűzött CEU helyére idetelepíti majd a Fudant, a kommunista kelet elitképzőjét! (A kínai reakciókat nem ismerjük, a megszeppent Hszi Csin-ping valószínűleg összehívta az államtanácsot.) Odahaza, Vásárhelyen viszont éppen Márki-Zay csinált városházi főtanácsadót – több százezres fizetéssel – egy bizonyos dr. M. K. S. nevezetű indiai mágusból, akiről hamarosan kiderült, hogy egy szimpla vásári csaló. Sokunk vágyát fogalmazza meg a kommentelő: „Remélem, jövőre a választók úgy vágják ki Makizajt a városházáról, mint macskát a gangra egészségügyi séta céljából.”

Pilhál György
Magyar Nemzet