Vajon Orbán Viktort is lehallgatják?

2023. 06 13. 13:17

Az amerikai titkosszolgálat és a francia vezetők esete

Fillon és Sarkozy 2012-ben Párizsban.
Fotó: Lionel Bonaventure/AFP

Francois Fillon öt éven át volt Franciaország miniszterelnöke. A korábbi vezető a Nemzetgyűlésben tartott meghallgatásán arról beszélt, hogy a nyugat-európai államban a külföldi beavatkozások nagy részéért az Egyesült Államok a felelős.

– Találkoztam a politikai életem során, különösen mikor kormányon voltam, külföldi beavatkozással? Igen, találkoztam! – szögezte le a volt francia kormányfő, majd hozzátette, a legtöbbször egy baráti, szövetséges országból, az Egyesült Államokból érkeztek ezek.

A volt miniszterelnököt egy külföldi beavatkozások kivizsgálására létrehozott bizottság előtt hallgatták meg, ahol Francois Fillon arról is beszélt, hogy őt és Nicolas Sarkozy köztársasági elnököt például az amerikai titkosszolgálat öt éven át hallgatta le.

– Erre akkor jöttünk rá, amikor az amerikai titkosszolgálatok dokumentumai kiszivárogtak – jelezte a volt francia kormányfő, aki úgy folytatta, mindenki arra koncentrált, hogy az NSA lehallgatta Merkelt, miközben a francia kormány összes tagját és vélhetően más európai országok tagjait is lehallgatták. (Forrás: Mandiner)

* * *

Ha a baráti nyugati szövetségesek vezetőit lehallgatták, lehallgatják, vajon Orbán Viktor, a nekik sok mindenben ellentmondó magyar miniszterelnök kivétel lehet? Nehéz elhinni…

E.E.