A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével is találkozott Novák Katalin

2023. 06 09. 08:49

Novák Katalin köztársasági elnök találkozója Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével a szervezet lausanne-i székházában 2023. június 8-án.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin köztársasági elnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bachhal találkozott csütörtökön a svájci Lausanne-ban.

Novák Katalin és Thomas Bach megbeszélésének témája volt a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) helyzete, a jövő évi párizsi olimpiára való felkészülés, a fehérorosz és orosz sportolók semleges zászlók alatti visszaengedése az olimpiai játékokra – mondta el Gyulay Zsolt, a MOB elnöke csütörtökön újságíróknak a NOB székházában.

„Az, hogy Novák Katalin köztársasági elnök ellátogatott ide, és ilyen jó hangulatban és sokat beszélgetett a NOB elnökével, azt jelzi, hogy mennyire tisztelik itt Magyarországot, hogy a magyar sport erős, hiszen mindig sportoló nemzet voltunk” – mutatott rá Gyulay Zsolt, kiemelve: a magyar köztársasági elnök is szereti, műveli a sportot, és rendkívül jó diplomata.

Hozzátette: Novák Katalin láthatóan szívesen vett részt a megbeszélésen a NOB székházában, ahol a történelem, az olimpiák története és a nagy múltú hagyományok találkoznak egymással.

A Svájcba munkalátogatásra érkezett Novák Katalin csütörtökön találkozott Alain Berset szövetségi elnökkel, majd a Swiss Economic Forum nevű gazdasági fórumon tartott előadást Magyarország szerepe Európában címmel. (MTI)