Huhog a „Kecskés”

2023. 06 08. 08:35

„Miért akar észt osztani az, akinek oly kevés jutott belőle?”
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ismét felbukkant az ellenzék sötétjéből Mesterházy Attila, a leszerepelt MSZP-elnökök egyike, a „Kecskés”. (Évekkel ezelőtt kecskékkel való intim együttlétet javasolt kormánypárti riválisainak.) „Hatalmas bajban van az ország a Fidesz-kormány totálisan működésképtelen gazdaság- és külpolitikája miatt – huhogja közösségi oldalán. – Mára oda jutottunk, hogy szinte minden területen újabb és újabb sarcokat vet ki, hogy pénzhez jusson.” (A Fidesz 2010 óta mindig „hatalmas bajban van” az ellenzék szerint. Elszigetelődött, csődközelbe került, bukni fog, már meg is bukott stb.)

Néhány éve Balogh András, az MSZP elnökhelyettese a következőket írta övéinek: „Reális veszélye van annak, hogy a jövőben eljelentéktelenedünk. Rivalizáló csoportok vívják majd kisszerű és szánalmas harcukat a mind kisebb számban megszerezhető országgyűlési és önkormányzati helyekért. A taszítónak tartott öregeket szürke fiatalok váltották, a rossz arcokat az arc nélküliek.” (Más szóval: a pofátlanok.) Stimmel.

Mesterházy pár hete lépett ki a szocialista felekezetből. Kenetteljes búcsúbejegyzésében azon kesergett, hogy a párt elvesztette a befolyását, árnyéka önmagának. „A tisztújítás óta eltelt hónapok nem hoztak érdemi változást. Belefáradtam” – írta az áldozatot alakító „Kecskés”. Mintha neki köze sem lenne a csődöt mondott vállalkozáshoz… A politikával azért nem szakít, úgy tervezi, hogy harsány cimborájával, Szakács László Facebook-huszárral új pártot alapít. (Mint falat kenyérre, akkora szükség van új pártokra. Ja, nem!)

Egyetértek a kommentelővel: „Miért akar észt osztani az, akinek oly kevés jutott belőle?”

Pilhál György
Magyar Nemzet