Miért nem jelenhetett meg a Pacsa és Környéke 3. oldala?

2023. 06 06. 14:08

Június 11-én polgármestert és képviselőket választanak Pacsán.

Egy dolgot még a legelvakultabb Zalatáj-gyűlölők sem tudnak a szemünkre vetni. Mégpedig azt, hogy a kiadó nem tartotta be az általa aláírt szerződéseket, vagy azt, hogy 34 éves fennállása alatt megváltoztatta volna véleményét, politikai, nemzeti, konzervatív irányvonalát. S nem adta ki hírforrásait sem.

Így volt ez a rendszerváltásnak nevezett időszakban a reformpolitikusi álruhában feltűnő politikusimitátorokkal is – mint hírforrásokkal –, akiket nem nevezett meg a bírósági sajtóperekben. Még akkor sem, amikor ők úgy gondolták, hogy „jobb más nemi szervével verni a csalánt”. A nyilvánvaló disznóságok napvilágot láttak ugyan, de annak az volt az ára, hogy mi fizettük a sajtópert (a bíróságok ugyanis nem adtak helyt a valóságbizonyítási kérelemnek), ám a szamárlétrán a háttérben lapuló kaméleonok feljebb jutottak.

Most megint nehéz helyzet előtt állunk. Június 11.-én időközi polgármester- és képviselőválasztás lesz Pacsán. Kiadónk gondozásában jelenik meg a Pacsa és Környéke havilap, amiben a voksolás előtt az esélyegyenlőség, a kiegyensúlyozottság szellemében szerettünk volna cikkeket megjelentetni. Erre egyébként a Pacsai Önkormányzat és a Zalatáj Kiadó között lévő szerződés lehetőséget biztosít.

Ugyanakkor arra is, hogy a lap Pacsát érintő oldalainak nyomdába kerülésének elengedhetetlen feltétele a polgármester vagy a jegyző jóváhagyása.

Nos, Pacsa polgármestere egy oldalnak a megjelenéséhez nem járult hozzá. A harmadik oldal ez, amelyen az időközi választásig még hivatalban lévő képviselők szerepeltek, s most is indulnak. Egyikük polgármesterjelöltként.

A Pacsa és Környéke lap online változata – szokás szerint – már felkerült a Zalatáj honlapjára (2023.06.05.). Ennek megjelenése után a nem engedélyezett 3. oldalon szereplő polgármester- és képviselőjelöltek telefonon érdeklődtek, hogy miért nincsenek az újságban a velük kapcsolatos anyagok.

A választ most és itt, a Zalatáj honlapján tudom megadni. Azért, mert ehhez Kelemen Tamás polgármester nem járult hozzá. A szerződés alapján döntését tiszteletben tartom, ám a Zalatáj honlapján ez a tilalom nem érvényes.

Így hát következzen az az oldal, aminek megjelenéséhez Pacsa polgármestere nem adta hozzájárulását.

Úgy gondolom, hogy ennek ellenére az esélyegyenlőség kérdése még további észrevételeket és elemzéseket igényel.

Ekler Elemér
kiadó-főszerkesztő
Zalatáj Kiadó