Átadták a Hévízi Plázához vezető kétirányú kerékpárutat

2023. 06 02. 08:52

Balról dr. Pál Attila, Nagy Bálint, Papp Gábor.

Június elsején Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke és Papp Gábor, Hévíz polgármestere adta át a Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Keszthely, Hévíz, Cserszegtomaj és Hahót településeken című, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott projekt keretében elkészült szakaszt a MOL benzinkút mellett.

A sajtótájékoztatón a fejlesztés műszaki paramétereit Boros-Horváth Nikolett, a kivitelező UTPLAN ’95 Kft. ügyvezetője ismertette.

A Zala Vármegye Önkormányzata vezette konzorcium tagjai a Zalai Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., Cserszegtomaj, Hahót, Hévíz és Keszthely önkormányzata voltak.

A kerékpárút-fejlesztési projekt megteremti a fenntartható közlekedés feltételeit a településeken és a települések között, valamint hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, a zaj- és légszennyezés csökkentéséhez, az egészségmegőrzéshez, és az élhetőbb települési környezet kialakításához.

Az avatás pillanata.

Keszthelyen kiépítésre került a Csapás úti kerékpárút 2929,55 méteren, amely a Bástya utcán, a Sopron utcán, a Hévízi és Csapás úton vezet a Martinovics utcáig, majd a TESCO területén át a 71 sz. útkeresztezésével az állatsimogató útján folytatódik Gyenesdiás határáig.

Cserszegtomaj és Hévíz közigazgatási területét érintve a Hévízi Plázához (nagy parkoló északi bejáratához) vezető út és 7332. j. összekötő út csatlakozásától az összekötő úttal párhuzamosan kétirányú kerékpárút épült a Dobogómajor bejáratáig, 282,92 m hosszan, 2,4 m szélességben kétrétegű aszfalt burkolattal.

Hahót – Fakospuszta között önálló nyomvonalú kétirányú kerékpárút építése valósult meg 1030,46 méter hosszúságban, egy fahíd építésével, 2,4 m szélességben, két rétegű aszfalt burkolattal.

A kétirányú kerékpárút.
Fotók: Halász Gábor