Bíróviccek

2023. 06 01. 09:37

Húszezerért a hülyének is megéri…
Fotó: MTI

Jó ötletet adott a belpesti szalonforradalmároknak a Budai Központi Kerületi Bíróság, amikor 2014-ben ítéletet hirdetett a Sándor-palotánál randalírozók ügyében. Az államfő rezidenciájának erkélyére fölmászó, s onnan zászlókat leszedő, molinókat kifeszítő Rómeók közül a tanácsvezető bírónő kettőt fölmentett, kettőt 20-20 ezres „büntetéssel” sújtott. Bár a rendőrség nemzeti jelkép megsértése, közösségellenes akciózás és terrorcselekmény gyanúja miatt vitte el a kevély hülyegyerekeket, az ítélkező asszonyka csupán rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt marasztalta el az ifjakat. Javukra írta, hogy nem rongálták meg a zászlókat, később mindegyiket visszaadták, ráadásul mindössze fél órát töltöttek az erkélyen.

Az elrettentő ítélet már akkor előrevetítette, az elégedetlen ifjúság a jövőben is föl-föllátogat majd a Sándor-palota környékére, ha kunsztokat kíván előadni. Húszezerért a hülyének is megéri, ráadásul nem kizárt, a tévé is adja majd. Az egész onnan jutott az eszembe, hogy minap a bíróság első fokon felmentette Fekete-Győr András momentumos honatyát, aki 2018-ban füstgyertyát dobott a Kossuth téri rendőrsorfalra.

Egy másik anyaszomorító, az örökké hülyén vigyorgó Szarvas Koppány Bendegúz, aki dulakodott is és gázspray-vel fújt a rendőrök felé, felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A tenyérbe mászó „ítélet” dacára uralkodjunk magunkon! Bízzunk abban, hogy másodfokon komolyan veszik majd a fellebbezést bejelentő Központi Nyomozó Főügyészség minapi közleményét, amely arra figyelmezteti az emlékezetkiesésben szenvedő bírákat, hogy továbbra is bűncselekmény a rendőrök elleni erőszak. Fegyőrnek is akad hely a tömlöcben.

Pilhál György
Magyar Nemzet