Varga Judit:  „Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot”

2023. 05 25. 08:06

Az EP meg akarja akadályozni Magyarország EU-elnökségét

Varga Judit egyértelmű választ fogalmazott meg az Európai Parlament törekvésére.
Fotó: Varga Judit FB-oldala

Az Európai Parlament (EP) ismét el akar venni valamit Magyarországtól: az EP jövő héten ismét hazánk elleni állásfoglalásról fog szavazni, amelyben a 2024 második félévi magyar uniós elnökséget szeretnék megakadályozni – olvasható az igazságügyi miniszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

„Nem fogjuk hagyni, hogy elvegyenek egy ilyen lehetőséget Magyarországtól!” – fogalmazott Varga Judit.

Emlékeztetett: azt, hogy ki tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki pozícióját, egyhangúlag elfogadott határozatban döntötte el a Tanács.

„Ebben a kérdésben az Európai Parlamentnek nem osztottak lapot. Azok közül, akiknek valóban osztottak lapot, senkiben fel sem merült annak a gondolata, hogy Magyarország ne töltse be a neki járó tisztséget. A Tanács főtitkárságával napi kapcsolatot tartunk, készülünk a feladatra” – olvasható a bejegyzésben.

Végül hangsúlyozta: az uniós elnökség nemcsak arra teremt kiváló lehetőséget, hogy Magyarországot és álláspontját még inkább megismerjék az Európai Unió tagországaiban, hanem arra is, hogy alakítani tudjuk Európa jövőjét.

Ennek kapcsán a magyar elnökségnek három legfőbb prioritása lesz: a demográfia, a versenyképesség és a kohéziós politika jövője – közölte Varga Judit. (Forrás: MTI)