Megtisztították a parkerdőt

2023. 05 18. 08:04

Tavaszi Nagytakarítás Lentiben. Középen Horváth László polgármester és a résztvevők.

Tavaszi nagytakarítás elnevezéssel szemétszedő túrát hirdetett meg a közelmúltban Lenti Önkormányzata. A parkerdő túraútvonalát megtisztító akcióról először Horváth László polgármester adott tájékoztatót a gyülekezőhelyen:

– Áprilisban kaptuk meg az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ felhívását, miszerint a város civil szervezetein keresztül csatlakozhat egy környezetvédő akcióhoz. Ez a kezdeményezés egy kicsit megelőzi az országos TeSzedd akciót, melyen ugyancsak részt veszünk majd, de most nyugdíjas szervezeteink kapcsolódtak be ebbe a munkába, így történt meg a parkerdő környezetének szépítése. Ezek a túraútvonalak nagyon népszerűek, fontos, hogy megfelelő környezet várja az idelátogatókat, a szemét elszállításában pedig a Hulladékgazdálkodási Kft. a partnerünk – mondta Horváth László pogármester.

– A mi korosztályunk úgy nőtt fel, hogy vigyázott a környezetére – mondta Császár Dezső klubelnök. A mai nap abban különleges, hogy egy gyalogtúrával van összekötve ez a szemétszedő akció, így mozgás közben végezhetünk hasznos tevékenységet.

Császár Dezső hozzátette: Az akcióban a Civil Nyugdíjas Klub, a Szépkorúak Civil Szervezete és a Nyugdíjas Gyaloglóklub tagsága vett részt.

dj