Tortával várták az idősotthon lakóit

2023. 05 17. 09:37

Szép Zita könyvtáros megnyitója.

A Lenti Kolping Idősotthon lakói immár egy éve könyvtári programokon vesznek részt.

– Intézményünk az ápolási, gondozási munka mellett nagy gondot fordít a foglalkoztatásra, ennek egyik eleme, hogy eljöhettünk a Lenti Városi Könyvtárba heti rendszerességgel, immár egy esztendeje – avat a részletekbe Gáspár Lívia intézményvezető. – Rendkívül fontos számunkra, hogy ne csak az intézményi keretek között történjenek a foglalkozások, hanem kimozduljunk és külső térben is történjenek programok.

A könyvtár vezetése jelezte az otthonnak a lehetőséget, amely a korosztályok közötti kapcsolatteremtés egyik tere lett. Ezekről Szép Zita könyvtáros, a foglalkozások egyik szervezője beszélt.

– Egy évvel ezelőtt kezdtük a programot, az a célunk, hogy amikor az idősebb korosztály látogat hozzánk, jól érezzék magukat, aktívak legyenek, ami karbantartja a memóriát és hozzájárul mentális állapotuk javulásához. Partnereink ebben a helyi oktatási intézmények, például az ovisok is jönnek hozzánk rendszeresen, amely nagyon népszerű az idősek körében. Az egy éves jubileumra pedig most egy finomsággal készültünk, egy tortával ünnepeljük az évfordulót.

Nem csak a Mesevár óvodával van kapcsolata az otthonnak, a közösségi szolgálat keretében is fogadnak középiskolásokat az otthonban, továbbá szociális ápoló, gondozó képzés is lehetőséget ad az idősekkel való foglalkozásokra, törődésre. Az utóbbiban a Lenti Lámfalussy SZKI tanulóival épített ki együttműködést a Kolping Gondozási Otthon.

dj