De hol a nagy fekete autó?

2023. 05 17. 09:26

Fleck nevettető szellemi állapotában nem történt érdemi javulás.
Fotó: Facebook

Arról elmélkedik Fleck Zoltán jogtudós, egyetemi tanár a Klikk TV Mélyvíz műsorában, hogy az Orbán-kormány az elmúlt egy esztendőben hogyan stabilizálta a hatalmát és milyen csatákat vív az uniós pénzekért, amelyekről folyamatosan azt kommunikálja, hogy jár nekünk. „Ezek a pénzek nem járnak egyik tagállamnak sem; a közösség meghatározhatja a feltételeit annak, hogy milyen módon juthat hozzá egy tagállam a pénzekhez.” Azt is hozzáteszi, ha igazán komolyan gondolná az Európai Unió, hogy Magyarországon demokrácia legyen, akkor közvetlenül finanszírozná a civil társadalmat és az autonóm szervezeteket.

Mint látjuk, tanár úr szellemi állapotában nem történt érdemi javulás.

Fleck nevettető pár éve azzal vált ismertté, hogy kijelentette: ellenzéki győzelem után egy időre le kellene állítani a jogállam érvényesülését, hogy szimpla többséggel is lehessen alkotmányozni. Mint mondta, itthon úgysincs demokrácia, és ilyenkor bátran túl lehet lépni a törvényeken. Hogy mi a demokrácia, kik a demokraták, azt Láriferiék mondják meg a Szemkilövőhegyről.

Tanár úr szerint az Orbán-kormány egyébként sem tudná teljesíteni az unió feltételeit, mert itt nincs jogállam. A miniszterelnök átalakította a magyar közjogi berendezkedést, az alaptörvénnyel megszüntette a kritika lehetőségét, ami ugye a diktatúra legbiztosabb jele. A kör bezárult. (Az hogyan lehet, hogy tanár urat, aki ilyen kötetlenül kritizál, még sosem vitte el a nagy fekete autó ebben a „diktatúrában”?)

Arról még sosem kérdezte a Hírklikk a sűrűn nyilatkozó jogtudóst: vajon miért kap mindig kétharmadot ez a jogot sárba tipró, piszok kormány?

Pilhál György
Magyar Nemzet