A zalalövői önkéntes tűzoltók felesküdtek megáldott zászlajukra

2023. 05 17. 09:14

Az egyesület vezetőségi tagjai, zászlóőrök beviszik a zászlót templomba: Tamás István, Őr Ferenc, Kiss Attila, Hajdu Mihály.

2023. április 22. emlékezetes dátum a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület életében. A tűzoltó szertártól fúvósok vezették a felvonulást, majd hintók, szekerek gördültek a templomig a meghívott vendégekkel, lakosság kíséretében, hogy ünnepélyes keretek között a szentmisét követően Páli Zoltán főtisztelendő atya megáldja az egyesület tagjait és zászlaját.

Gyarmati Antal, Zalalövő polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Dénes Károly, a Körmendi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó alezredese, megbízott kirendeltségvezető, ezt követően Novák Ambrus, a Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének beszéde hangzott el.

Páli Zoltán főtisztelendő atya megáldotta a zászlót, majd 15 díszszalag felkötése következett.

Elsőként Lukács Andrea, a „Salla” Művelődési Központ igazgatója, mint zászlóanya és férje, Srágli Ferenc, rendőr főtörzs zászlós, a Zalalövői Rendőrőrs körzeti megbízottja, majd Josef Mandl patrónus tűzte fel szalagját.

Az ünnepség résztvevői a zászlóval.

Az egyesület hajdani alapítójának, Thassy Imrének leszármazottja, Thassy Miklós és felesége, Thassy Miklósné Keresztesi Mária, majd a fővédnökök, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és felesége, Vigh Lászlóné, Gyarmati Antal, polgármester és párja, Teperics Valéria, helyezték el szalagjukat.

Radics László, a Zalalövői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja kötötte fel a fekete szalagot, mellyel az elhunyt bajtársakra, köztük édesapjára is emlékeztek.

Ezt követően tűzoltó és katasztrófavédelmi vezetők, az Őrségből érkező önkéntes tűzoltó egyesületek, majd baráti és testvértelepülések Lendva, Schachendorf, Farra d’Isonzó, Bruck an der Mur-Oberaich képviselői kötötték fel szalagjukat a megáldott zászlóra.

Az ünnepség résztvevői közös ebéddel zárták a rendezvényt.