A libsiprolik siráma és a valóság

2023. 05 15. 08:48

Hová lett a 214 milliárd, Gergely! Tarlósék pénzinfúziója elfogyott, gondban Budapest főpolgármestere.
Fotó: MTI/MTVA/Balogh Zoltán

Képzeljék el a következő abszurd esetet, ami valójában meg is történhetett volna. 2014-ben Karácsony Gergelyt választják meg főpolgármesternek, aki csekély számú, de szakértő, profi tanácsadóira hallgatva napról napra építi, szépíti a fővárost, miközben gyarapítja a városháza kasszáját.

Olyannyira, hogy amikor 2019-ben a főváros népe teljesen indokolatlanul megvonja tőle a bizalmat, s Tarlós Istvánt ülteti a főpolgármesteri székbe, több mint 200 milliárd forint szabadfelhasználású összeget hagy hátra utódjának. S kezdődik a főváros kivéreztetése. Tarlós nem épít semmit, a Városháza kifizetőhelye lesz a több tucatnyi „szakértő” NER-lovag tanácsadónak. Karácsony öröksége pedig rohamosan apad, így elkerülhetetlenné válik Tarlós bejelentése 2023 tavaszán. Budapest csődközeli állapotban van, az adót sem tudja befizetni. Az Orbán-kormány kivérezteti a fővárost.

A libsiproli politikusok, a Dobrev árnyékkormánnyal, sajtójukkal együtt jajveszékelésbe kezdenek, megkongatják a demokrácia vészharangját. Megtelnek a budapesti szállodák külföldi megfigyelőkkel, a korrupciótól bűzlő és rothadó Európai Unió különgéppel küldi a vizsgálóbizottságokat Magyarországra.

Az Orbán-kormány ellopta a pénzt a fővárostól, tűrhetetlen ez az állapot – állapítják meg, még mielőtt ideérnének.

S itt érne véget az abszurd történet, s mi visszazökkenünk a mai valóságba. Budapest főpolgármestere papíron valójában a tesze-tosza csődtömeg, Karácsony Gergely. A több mint 200 milliárdos vagyont pedig Tarlós István hagyta a fővárosra! 2019-ben…

Ekler Elemér