Jön Verhofstadt, az aljas…

2023. 05 11. 09:54

Verhofstadt mielőtt lelépne a süllyedő hajóról, még eljön Magyarországra országáruló elvtársaihoz.
Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A véget nem érő budavári kordonbontó matinék mellett még rendezvényszervezésre is jut ideje a Momentumnak. Május 19-én rendezi meg a párt a Holnap Magyarországa konferenciák nevezetű sorozat következő eseményét; a résztvevők a kontinens jövőjéről, valamint Magyarország és az EU kapcsolatáról fognak merengeni. „Ezen vesz részt a meghívásomra Guy Verhofstadt, Orbán Viktor legélesebb európai kritikusa” – írja nem kis büszkeséggel közösségi oldalán Donáth Anna, a párt EP-képviselője. Mint mondja, a liberális képviselőnél kevesen ismerik jobban az Európai Unió működését és „a magyar kormány Brüsszellel folytatott értelmetlen csatározásait”.

Mi is jól ismerjük a pályafutása során botrányt botrányra halmozó belga jómadarat. Míg választóinak örökké arról szaval, hogy tűrjék a megszorításokat, ő máig Gent belvárosában egy olyan, XVII. században épült, folyóparti műemlék épületben él, amelynek felújítására több százezer euró közpénzt… izé… „szerzett”. Guy Verhofstadt javasolta, hogy az Európai Tanácsban el kell venni Magyarország szavazati jogát és a nekünk járó támogatásokat. Nemrég meg azzal állt elő, hogy a helyünkre Ukrajnát kellene fölvenni az EU tagállamai közé. Biztosan jókat fog mondani most is…

De nemcsak Guy Verhofstadt beszéde miatt lesz izgalmas a konferencia, ujjong Donáth Anna, két kerekasztal-beszélgetés is lesz. Az új világrendről szóló disputát Tompos Márton kordonakrobata vezeti, a másikat pedig Cseh Katalin EP-képviselő, aki arra keresi majd a választ, hogyan ne essünk el az EU-s pénzektől.

Utóbbira már mondom is a választ: nem kellene hazugságokat terjesztenie Magyarországról.

Pilhál György
Magyar Nemzet