A Tour de Hongrie Zalaegerszegen

2023. 05 09. 09:41

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie második szakasza 2023. május 11-én, csütörtökön Zalaegerszegről indul és 175 km megtétele után Keszthelyen ér célba.

A Tour de Hongrie mezőnye 12:30-kor indul Zalaegerszegről és a Balaton-felvidéket érintve érkezik Keszthelyre. A mezőny a Batthyány Lajos utcából a Göcseji Múzeum elől rajtol, majd a Kaszaházi úton haladva Pózva irányába hagyják el a várost. A felvezető autóval induló mezőny kb. 12.45-re hagyja el Zalaegerszeget.

Az, hogy Zalaegerszeg lehet a körverseny második szakaszának rajtvárosa, nagy megtiszteltetés, egészen új élményt adó rendezvény, hiszen az érdeklődők „testközelből” kísérhetik figyelemmel a csapatok és a versenyzők készülődését.

Ahhoz, hogy a nem mindennapi viadal igazán sikeres és népszerű legyen a zalai megyeszékhelyen is, illetve a második szakasz rajtja méltó legyen a rangos viadal egészéhez, kérjük a városlakók, különösen a verseny zalaegerszegi útvonala mentén, környékén élők türelmét és megértését, hiszen a verseny idejére korlátozódik a város közlekedési rendje is:

A Tour de Hongrie verseny szervezői azt kérik, hogy a Batthyány Lajos utca, Kölcsey Ferenc utca, Október 6. tér (Plázáig) és Kis utca közötti szakaszon hagyják szabadon a parkolóhelyeket május 9., kedd estétől május 11., csütörtök estig. Aki mégis otthagyná járművét, az a versenynapon (május 11-én) nem tud majd hozzáférni. Ugyancsak kedd estétől csütörtök estig nem lehet majd parkolni az Október 6. tér parkolóiban és a Galamb utcai parkolóban.

A Batthyány Lajos utcában a múzeum előtt már csütörtök reggel 8.30-kor megkezdődik a rajt terület építése. Ettől az időponttól teljesen lezárják a Batthyány Lajos utca Balatoni út és Október 6. tér közötti szakaszát, a Kölcsey Ferenc utcát, valamint az Október 6. teret a Zala Plázáig. A mezőny elrajtolása idején, körülbelül 40 percig teljes útzárra kell, hogy készüljenek a Batthyány Lajos utca és a Kaszaházi út teljes hosszán.

A rajt terület bontását a mezőny indítása után megkezdik, várhatóan 16:30-tól a teljes forgalmi rend visszaáll.

Megértésüket, türelmüket köszönjük! Jó szurkolást kívánunk!

Balaicz Zoltán
polgármester