Új frontot nyitottak Zalában is

2023. 04 25. 09:48

A tehetségtelen balos politikusok leírva, jönnek az álcivilek

Az M76-os út madártávlatból. Az események most inkább a közigazgatási bíróságon zajlanak.
Fotó: Facebook

Miután az elmúlt 12 évben kiderült, hogy az úgynevezett ellenzéki politikusoknak megoldhatatlan feladat a „népnyúzó Orbán-rezsim” leváltása, taktikát változtatott a dollárokat görgető, a demokratikus értékekért aggódó külföldi balliberális oldal. Egyre gátlástalanabbul avatkozik be a magyar belpolitikába.

Elég volt Gyurcsányból, Dobrevből, Donáthból, Csehből, Karácsonyból, s a többi balfácánból, jöjjenek a civilek! Elsősorban a méregzöld álkörnyezetvédelmi aktivisták. Majd ők elhozzák a budapesti tavaszt. A pedagógusok és a feudális hierarchiáját máig megőrző orvostársadalom egy részével együtt.

Zala vármegye sem maradt ki ebből a „aggódó gondviselésből”. Ennek egyik terepe az M76-os út gyorsforgalmi úttá való fejlesztése. Az köztudott, hogy az építést egyelőre felfüggesztették, de a kormány elhatározott szándéka, hogy amennyiben a háborús helyzet, a szankciós intézkedések változása lehetővé teszi, a beruházást, folytatják.

A zalai méregzöldek is csatlakoztak az akcióhoz, ami az útépítéssel összefüggő kisajátítási területeket érinti környezetvédelmi szempontból.

Tanulságos egyének ennek az akciónak a szereplői. A folytatásban bemutatjuk majd hangadóikat, legaktívabb tagjaikat, s megkérdezzük őket, hogy vajon szakterületükön is ennyire szorgalmasak, igényesek-e, mint környezetvédelmi akcióikban. S egyáltalán tisztában vannak-e a környezetvédelem és az infrastrukturális fejlődés harmonikus összhangjával.

Még csak annyit: a zalai akció egyik támogatója és jogi képviselője a budapesti székhelyű Levegő Munkacsoport. Azzal nem vádolhatjuk ezt a civil szervezetet, hogy a Fidesz-KDNP-kormány híve lenne. Sőt…

Ekler Elemér
(Folytatjuk)