Szállodává alakítottak egy korábbi sportközpontot Zalaegerszegen

2023. 04 24. 13:33

A megnyitó résztvevői.

Főként a városban működő cégekhez érkezőknek kínál szálláslehetőséget az az új zalaegerszegi szálloda, amelyet egy évtizede bezárt sportközpont teljes átalakításával nyitottak meg hétfőn.

Iván Gyula, a családi beruházásban kialakított kétcsillagos Hotel Venatus egyik tulajdonosa az átadáson elmondta: az utóbbi évek jelentős zalaegerszegi ipari fejlesztései, nagyberuházásai kapcsán megnőtt az igény a városban a megfizethető szálláshelyek iránt. Ezért vásárolták meg még 2021-ben és alakították át azt a korábbi sport- és szabadidőközpontot, amely 2010 óta zárva volt.

Az új szálloda kívülről.

Az 1700 négyzetméteres létesítményben 43 darab két-három ágyas szobát alakítottak ki, 106 vendégnek tudnak helyet biztosítani, tárgyalót és rendezvénytermet is kialakítottak. Az épület megvásárlásával és az átalakítással együtt közel 800 millió forint volt a beruházás értéke – tette hozzá az MTI érdeklődésére Iván Gyula.

Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében felidézte, hogy az utóbbi évek legnagyobb helyi fejlesztései közé tartozik a járműipari tesztpálya, a Rheinmetall harcjárműgyára, az AVL autóipari kutatóközpontja vagy a Bosch befejezéshez közeledő fejlesztési központja. Ezek a cégek és a még tervezett beruházások számos szakembert vonzanak a városba, akiknek szálláshelyre, illetve számos más szolgáltatásra is igényük van.

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) is arról beszélt, hogy az ipari nagyberuházások más iparágakban is megmozgatták a befektetők fantáziáját. Utalt rá, hogy az új szálloda tulajdonosai eddig egészségügyi tevékenységükről voltak ismertek Zalaegerszegen. (Forrás: MTI)

Egy szobabelső.
Fotók: Balaicz Zoltán FB-oldala