Izgalmas napok jönnek!

2023. 04 24. 09:10

2002. május 22-én ünnepelt Zalaegerszeg. A Zalahús ZTE megszerezte a bajnoki címet az NB I-ben.
Fotó: Zalatáj

Bár a ZTE FC pillanatnyi szereplése, formája nem sok jót ígér a május harmadiki kupadöntőre a másodosztályú Budafok ellen sem, azért bízzunk abban, hogy már Mezőkövesden megszakad ez a hosszú rossz sorozat.

S akkor a ZTE lehet a magyar labdarúgás történetében a negyedik vidéki együttes, amely az élvonalbeli bajnoki cím mellett a kupát is elnyerte. Eddig ez Győr, Debrecen és Székesfehérvár csapatának sikerült csak.

Még érdekesebb, sőt hízelgőbb az egerszegi kép, ha a labdarúgás mellé párosítjuk a kosárlabdát. Itt csak Székesfehérvár dicsekedhet vidéki csapatként azzal, hogy mindkét sportágban, a  férfiak mezőnyében bajnokságot és kupát is nyert.

Zalaegerszeg lehet a második vidéki város.

Kellemes meglepetés, hogy a Zalakerámia ZTE KK szombati soproni győzelmével bejutott az elődöntőbe.
Fotó: Zalakerámia ZTE KK honlapja

A zalai vármegye székhelyén most meglehetősen nagy a kontraszt a két csapat között. A kosarasok kellemes meglepetésre bejutottak a bajnoki rájátszás elődöntőjébe. S bár az ellenfél, a Falco az esélyesebb, történhet nagy meglepetés. Elég csak a Körmend továbbjutására gondolni, amely a pályaelőnyben lévő Szolnokot verte ki.

A labdarúgóknál sajnos rosszabb a helyzet, itt a kiesés elkerülése a legfontosabb cél. Amennyiben ez sikerül, az esetleges kupasiker méltó kárpótlás lenne az igen gyenge tavaszi szereplés miatt a szurkolóknak.

S akkor elmondhatnánk azt is, hogy Székesfehérvár már nincs egyedül. Második vidéki csapatként Zalaegerszegnek mindkét sportágban van bajnok- és kupagyőztes csapata.

Ekler Elemér