A Magyar Posta új csomaglogisztikai üzemet nyitott Zalaegerszegen

2023. 04 18. 14:52

Fotók: ifj. Vigh László

Több mint hetven új munkahelyet teremtett a Magyar Posta az új, automatizált csomaglogisztikai üzemcsarnokában Zalaegerszegen – közölte a Magyar Posta Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a több mint 2700 négyzetméternyi területen egy versenyképes, digitalizált üzemcsarnok épült, amelybe egy automatizált csomagszortírozó gép is került, jelentősen gyorsítva a csomagok feldolgozását.

Hozzátették: a depóban elhelyezett szállítópálya óránként akár 2000 darab küldemény feldolgozására képes, a gép a csomagok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, azonosítását és irányítását is elvégzi. Az üzemcsarnokra egy 19 kilowatt teljesítményű napelem-rendszert is telepítettek.

Horváth Tamás, a Magyar Posta szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy idén nyolc vidéki városban építenek ki automatizált csomagfeldolgozási rendszert, közülük az egyik a zalaegerszegi.

Az új üzemcsarnok vonzáskörzetébe mintegy 60 posta tartozik és több mint 260 településen lát el csomagkézbesítési feladatokat – áll a közleményben.

Az átadáson többek között megjelent dr. Sifter Rózsa főispán, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester.