Optimizmus és eredményesség

2023. 04 17. 09:13

Megjelent a kiesés réme Egerszegen

A kecskeméti Zeke Márió (b) és a zalaegerszegi Ubochioma Meshack a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Kecskeméti TE – ZTE FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. április 15-én.

Most már határozottan állítom, hogy nem jó előjel, ha a ZTE tehetségesnek tartott fiatal játékosai nyilatkoznak az aktuális mérkőzés előtt a Nemzeti Sportban. Ráadásul nem is nyúlfarknyi riport kertében.

A Honvéd elleni idegenbeli mérkőzés előtt Németh Dániel azt mondta, hogy „Győzni megyünk Kispestre!” Aztán kikaptunk…

Az Újpest elleni találkozót megelőzően Szalay Szabolcs kijelentette: „Jobbak vagyunk az Újpestnél!” Aztán megint kikaptunk…

A kecskeméti Banó-Szabó Bence (b) és a zalaegerszegi Szendrei Norbert a Kecskeméti TE – ZTE FC mérkőzésen. A Kecskemét 3-0-ra nyert.
Fotók: MTI/Bús Csaba

Most, a Kecskemét elleni összecsapás előtt Szendrei Norbert indult optimistán a Hírős-városba. „Remélem, most legyőzzük a Kecskemétet” – harsogott a 7 hasábos cím a sportújságban. A cikkben megjegyezte: „…ismét irányítani akarjuk a játékot, remélem, harmadjára már le tudjuk győzni a Kecskemétet.”

Ismét vereség lett az alföldi kiruccanás vége. Ráadásul úgy, hogy sajnos esélye sem volt a ZTE-nek még a pontszerzésre sem. Alárendelt szerep jutott az egerszegi csapatnak.

S most már tényleg veszélyeztet bennünket a kiesés réme. Nem ártana tehát inkább az eredményesebb játékra koncentrálni, mint az optimista nyilatkozatokra…

Ekler Elemér