Kitüntetéseiből az atlétika arra érdemeseit díjazza

2023. 04 17. 09:46

A Szakály István Sport Alapítvány díjátadó ünnepsége

A díjazottak (első sor) Muszil Ágnes, Kovács Tamásné, Laczkó László, Kovács Judit. A díjátadók: Szakály István, Tóth Zoltán, Szakály Istvánné.

Április 14-én a WHC székházában került sor a Szakály István Sport Alapítvány díjátadó ünnepségére. Szakály István alapító megnyitójában elmondta, hogy 1995-ben hozta létre az alapítványt a Zalaegerszegért Díjjal járó összegből.

– Az alapvető célom az volt, hogy amit kaptam a sporttól, azt próbáljam visszaadni az arra érdemeseknek. Az első 22 évben az egyetemre készülő és egyetemista kiváló tanulók és sportolók kapták az elismerő díszplakettet. Majd 2017-től az alaptőkét a Pro Urbe Díjamból kapott összeggel kiegészítve a díjazottak köre kibővült az atlétika sportág önkénteseivel, akik már számtalan országos és nemzetközi megyeszékhelyi versenyt rendeztek meg közmegelégedésre. Az idei díjak mottója „rajttól a célig” volt. Azaz Laczkó László indító, Kovács Tamásné és Kovács Judit célbírók és időmérők, valamint Muszil Ágnes, a Zalaszám ZAC sokszoros bajnok, válogatott középtávfutója kapta, aki a rajttól a célig apropót valósította meg. Laczkó László amúgy a ZAC önkéntes edzője, a fiatal atléták kedvence. Kovács Tamásné és Judit pedig a pótolhatatlan „Fotó” (Kovács Tamás) utódai a célbíróságban.

Az emlékplaketteket és a vele járó díjakat az alapítvány elnöke, Szakály Istvánné és a kurátor, Tóth Zoltán (aki egyébként 20 évig a ZAC elnöke volt) adta át.

A díjazottak mindegyike abbéli jó érzését fejezte ki az ünnepségen, hogy ez a gyönyörű sportág úgy megfertőzte őket, hogy számukra örömforrás az atlétikai pályán fiatal sportolókkal lenni és őket kiszolgálni.

Befejezésül Szakály István megköszönte a kurátorok támogatását, bízva a folytatásban. Bella Attila ZAC-ügyvezetőt pedig arra kérte, hogy neveljenek olyan sportolókat és rendezzenek olyan versenyeket, hogy minden évben legyen díjazásra érdemes sportember.