Donáth kontinensanya és szakértői

2023. 04 17. 10:16

Surányi „gazdasági modellje” jól ismert: eladta a jegybank aranykészletének zömét. A kiárusítás volt a vezérfonal.
Fotó: MTI/Marjai János

Csak akkor van esélyünk a kormányváltásra, ha hiteles alternatívát tudunk felmutatni, milyen országot szeretnénk – írja közösségi oldalán a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum minapi konferenciájáról tudósító kontinensanya, Donáth Anna.

Arról merengtek az egybegyűltek, milyen új gazdasági modellben lelnék örömüket, mert ez a mostani nem tetszik.

(A választóknak igen, de erről nem esett szó.)

Az eseményen monetáris személyiségek is felszólaltak, például Surányi György és Bojár Gábor. (Surányi „gazdasági modelljére” máig emlékszünk: pénzügyminiszterként – az ország kiárusítása keretében – eladta a jegybank aranykészletének zömét. Bojár milliárdos meg azzal a veretes beszédével hívta fel magára a figyelmet, amelyben közölte, Orbán Viktor tudatosan zülleszti le az oktatást, ugyanis minél képzetlenebb a magyar társadalom, annál többen szavaznak a Fideszre.) A közönség is bekapcsolódott abba a kerekasztal-beszélgetésbe, hogy mire kellene elkölteni a befagyasztott EU-s pénzeket.

Vajon azt megkérdezte-e valaki, miért blokkolná az országnak járó milliárdokat a brüsszeli magyar ellenzék?

(Hogy jönne rájuk a szükség!)

Ismeretes, Donáth Anna és hívei egy ellenzékre szabott „jogállamiságot” szeretnének.

Olyat, amelyben az Európai Bizottság nem a Fidesz-kormánynak, hanem egyenesen a vállalkozóknak, a civileknek és az önkormányzatoknak küldené a pénzt.

Ez szerintük rengeteg haszonnal járna: átutalási költségeket spórolna az unió, a pénz nélkül maradt Orbán-kormány megbukna, a momentumosoknak pedig nem kellene több kordont bontaniuk. Már vízhólyagos a tenyerük.

Pilhál György
Magyar Nemzet