Horn zsidózik

2023. 04 14. 09:56

Az antiszemitázós Hornt nem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Nagyon rossz állapotban van a magyar társadalom és gazdaság, a kormány azonban nem kínál megoldást, ehelyett ismét előhúzta a Soros-kártyát, azt a bevett eszközt, amellyel olcsón meg lehet kezdeni a Fidesz hívő tagozatában a nyálképződést elindító kampányt – nyilatkozta a Hírklikknek Horn Gábor. Az SZDSZ-alapító ember úgy látja, a filantróp Soros György azért lett Orbán „főgonosza”, mert ellentétben a fiatal Orbánnal, a mai Orbán a nyílt helyett a zárt társadalomban, a másság helyett annak az elutasításában gondolkodik; emlékezzünk csak az elképesztő károkat okozó, iszonyatos homofób, menekültellenes kampányaira. A miniszterelnök szerinte tudatosan kihasználja a Magyarországon létező antiszemita érzelmeket: „A zsidó származású »spekuláns« jól megtestesíti a két világháború között használt nagy kövér zsidó jelképet.” Az antiszemitázós Hornt nem zavarja, hogy Magyarország igen jó kapcsolatot ápol Izraellel. (Lehet, hogy Benjamin Netanjahu is hadilábon áll a zsidó néppel?)

Nemrég Vásárhelyi Mária vadliberális dalnok is figyelmünkbe ajánlotta, hogy Magyarország demokratikus átalakulását az elmúlt században senki sem támogatta oly bőkezűen, mint a szamaritánus Gyuri bácsi, aki egyenesen a Biblia parancsának engedelmeskedik.

Én inkább Csurka Istvánnak hiszek. A néhai író-politikus úgy látta, a rendszerváltás előestéjén hazalátogató, jótékonykodó Soros már az összeomlás utáni világra gondolt, úgy spekulált, a nélkülöző magyarságot fillérekkel le lehet kenyerezni. „Azért hozta a pénzt, hogy ne legyen forradalom, hogy a rendszerváltás ne járjon elszámoltatással.” Bejött.

Pilhál György
Magyar Nemzet