Addig ásta, míg beleesett

2023. 04 13. 08:50

A túlmozgásos Tordai Bencének visszanyalt a fagyi

Azt nyilatkozta a Párbeszéd-képviselő, hogy jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül. Így is azok…
Fotó: MTI/Kovács Attila

A túlmozgásos Tordai Bence akut rohamairól már többször megemlékeztem e hasábokon. Osztom Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető diagnózisát, miszerint a Párbeszéd-képviselő fő tevékenysége a provokáció. Igaz, maga a kétségbeejtő ember sem vitatja, hogy a botránypolitizálás az őt is soraiban tudó ellenzék lételeme. Azt nyilatkozta, jelentéktelenek lennének a parlamentben trágárkodás és botrányok nélkül, csak ezek eredményeznek számukra „kattintékony” eseteket; csak így ér el az ellenzéki képviselők üzenete az emberekhez. Botrányok nélkül senkit sem érdekelnének. (Ez persze költséges mulatság. Legutóbb, amikor az Országgyűlés megszavazta Tordai esedékes büntetését, a visszaeső randalírozó közösségi oldalán gyűjtést kezdeményezett – így szokták odaát.)

Azóta is egyre erőlködik szegény. Annak pedig ismerjük a végét…

Most azonban visszanyalt a fagyi.

„Úgy látszik, magánélete is csak az állampárt képviselőinek lehet, az ellenzékieknek nem: ma annyi fideszes médiamunkás tobzódott a kapunkban, hogy rá se fértek egy képre” – írta Tordai a minap. […] „Az apropó annyi volt, hogy bepereltem a fideszes kormányhivatalt a luxusvillázós lejárató kampányban vállalt szerepük miatt, és ma jött helyszíni szemlére az indítványomra kirendelt igazságügyi szakértő. Hogyhogy nem, a Fidesz-média erről is tudomást szerzett, és megszállták a környéket…”

„Nocsak, nem tetszik a sajtószabadság és a transzparencia? Hát nem ezekért harcoltok?” – érdeklődik egy kommentelő. Egy másik arról biztosítja a hegyvidéki látványépítészt, hogy a bírósági tárgyaláson még többen lesznek.

Mi is megyünk.

Pilhál György
Magyar Nemzet