Kiállítással emlékezik szülőfaluja, Nemeshetés

2023. 03 31. 11:32

80 éves lenne Farkas László, a Zalatáj egykori kiváló karikaturistája

Az első látogatók az emlékkiállításon.

Az Összefogás Nemeshetésért Alapítvány alapítója, Nemeshetés Község Önkormányzata néhai alpolgármestere és polgármestere, a Zalatáj Kiadó megalakulásától (1989) haláláig (2015) mindvégig alkotó munkatársa emléke és munkássága előtt tisztelegve 2023. március 25-én kiállítás nyílt szülőfalujában, Nemeshetésen.

Megnyitó beszédet Weidinger Andrea, az alapítvány elnöke mondott. Kiemelte:

„Flam büszke volt Nemeshetésre, erre a falura, melyben az itt élők a két kezükkel építettek jövőt, akik generációkon keresztül adták át egymásnak a szülőfalu szeretetét, akik megbecsülték és vigyázták azt, akik ezer szállal kötődtek az otthonhoz és egymáshoz…  Ezt a tudást és ezt a szeretetet próbálta átadni a faluért végzett munkájában.  Hitt abban, hogy egymás megbecsülése és tisztelete az alapja egy emberibb világnak…”

Weidinger Andrea emlékezett Farkas Lászlóra.

„Flam” 2013-2015. között készült karikatúráiból összeállított kiállítás 2023. április 6. napjáig tekinthető meg a kultúrház kistermében.

Farkas László idén lenne 80 éves. Ebből az alkalomból a Zalatáj Kiadó egykori karikaturistájának teljes pályafutását bemutató kiállítást tervez Zalaegerszegen, ahol 2008 januárjában átvehette a Zala Megyei Közgyűlés Sajtódíját.

Kompenzáció(h!)

– Nagyon oda voltak a földiek a fehér karácsonyért. Most kapnak kárpótlásul fehér húsvétot!… (2013.)
Rajz: Farkas László

Brüsszel támadja a szabad pálinkafőzést

– Eddig csak az asszony gyapált a kisüsti-projektem miatt, most már ezek az uniós nyikhajok is elirigylik tőlünk a kis lélekmelegítőt!… (2014.)
Rajz: Farkas László

Lumpenéknél

– Azt mondja az Orbán a kampányban, hogy „kevesebb rezsi, több munka”.
A program második fele nagyon aggasztó!… (2014.)
Rajz: Farkas László