Az egerszegi ellenzék és az operatív törzs

2023. 03 24. 14:27

A robbantásos fenyegetést is lehet politikai haszonszerzésre használni?

Most már nem csak az országos ellenzéki összefogás látszik lazulni…
Fotó: MTI

A zalaegerszegi iskolákat robbantással fenyegető sorozat kapcsán most a nyomozáshoz is egyre többen értenek. Mint a labdarúgáshoz vagy az egészségügyhöz.

Mondhatni kibic kibic hátán. Vannak olyanok is, akik ezt a szomorú esetet is szeretnék politikai haszonszerzésre felhasználni. Erre utal az az írás, amit megbízható forrásból kapott szerkesztőségünk. Szerzője is ismert, ám az eredeti szándéktól eltérően eddig még nem hozta nyilvánosságra.

A következő levéllel kerestük meg azt az egerszegi politikust, akitől ez a tervezet származhat.

Tisztelt … Úr!

Kaptam egy néhány soros írást, amit információim szerint Ön azzal a céllal készített, hogy azt közzé teszi közösségi oldalán. Ezzel nem értett mindenki egyet az ellenzéki oldalon, így egyelőre az írás maradt az íróasztal fiókjában.

Abban a reményben keresem Önt, hogy megosztja velem közlési szándékának okát. Mi lett volna a célja ezzel az írással? Arra számított, hogy városi, megyei vezetőket belekeverve az iskolákat fenyegető „robbantásos ügybe” a megoldást segíti. Azt is – nagyon helyesen – írja, hogy a nyomozás a rendőrség dolga. Ám akkor mi célja, szerepe lenne „azonnali operatív törzs” felállításának, amit az ellenzéki tagokkal együtt szorgalmaznak. Lám, az ellenzéki oldalon sem teljes az egyetértés.

Tudja, rendőrségi szempontból sem egyszerű az eset, ezért is irányítják a nyomozást magasabb szintről. Ez nem egyszerű sebességtúllépés, ahol a traffipax egyértelműen dönt, nem is tilosban parkolás, s nem is pirotechnikai eszközök használata egy haláleset miatti megemlékezésen.

Itt valóban nyomozni kell, kellő szakértelemmel, felkészültséggel és felelősséggel.

Nyilatkozat-tervezetét úgy fejezi be: „Az amatőrök ideje lejárt!”

Ugye itt önmagára is gondolt…

Várom válaszát! Köszönöm.

Tisztelettel:

Ekler Elemér

S hamarosan megérkezett a válasz:

„Tisztelt Ekler Úr!

Az információi helytelenek és határozottan visszautasítom őket.

A robbantással való fenyegetés ügyben semmilyen politikai szándékom nincs és nem is volt soha, így nincs »íróasztalban rejtegetett« gondolat sem.

Úgy tudom, hogy ezzel minden, együttműködő ellenzéki párt helyben egyetért, ebben a témában egység van közöttünk.

Az ügyet a rendőrség kezeli és ez így van jól.

Aki ebből politikai hasznot szeretne húzni vagy politikai ellenfeleit keverné bele az ügybe, az véleményem szerint erkölcstelenül jár el és egy olyan ügybe tenyerel bele, amiben a politikának semmi köze nincs.

Amennyiben Önnek ilyen célja van, akkor ez Önre is vonatkozik.

Üdvözlettel: …”

* * *

Az ellenzéki politikus neve természetes ismert szerkesztőségünkben, ám az ügy szempontjából most nem ez a leglényegesebb. Inkább az, hogy az ellenzéki összefogásban most már Zalaegerszegen is repedések látszanak és egymással szembeni bizalmatlanság tapasztalható.

Nem véletlen, hiszen közeledik a választás.