Lehűtené a kormányt az obsitos diplomata

2023. 03 23. 08:47

Prőhle Gergely bölcseleteit hallgatva Kovács László exkülügyminiszter – a baloldalon kőbe vésett – szavai figyelmeztetnek: „Merjünk kicsik lenni!”
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Ismerős módszer odaát: bukott, lefokozott vagy csak megsértődött egykori jobboldali politikusokat keres meg az ellenzéki sajtó, mondanák el, ­miért rossz az, amit az Orbán-kabinet tesz. Különösen nógatni sem kell a Pálinkás Józsefeket, Jeszenszky Gézákat, Bod Péter Ákosokat, készségesen kötélnek állnak.

Minap Prőhle Gergelyt találta meg a Magyar Hang Kompország című műsora. A vendég korábban Magyarország berlini, majd berni nagykövete volt, később, a második Orbán-kormányban a Külügyminisztérium helyettes államtitkára lett, négy évvel ezelőtti menesztéséig pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójaként dolgozott. „Ideális” ellenzéki interjúalany. Megtudhattuk, nagy hiba volt a Fidesz részéről hátat fordítani az Európai Néppártnak. Ha másért nem, érdekérvényesítő képességünk szempontjából kellett volna maradnunk, hiszen az Európai Parlamentben a néppárt döntési helyzetben van. Ezt bizony eltaktikázta a Fidesz. – Vissza kell szerezni a néppárti politikusok jóindulatát – javasolta az obsitos diplomata. – Hagymázas az az elképzelés, hogy hamarosan Marine Le Pen és Matteo Salvini mester irányítja majd az EP-t.

Hallgassuk csak Prőhle Gergely bölcseleteit! „Nem lehet úgy uniós elnökséget vinni (2024-ben Magyarország lesz a soros elnök), hogy folyamatosan a brüsszeli nómenklatúrát gyalázzuk. Veszélyes azt üzenni, hogy Brüsszelben csak migránssimogató, szivárványos idióták vannak, mert ha sokszor mondjuk ezt, a nép lesz olyan balga, és elhiszi.” (És mi van, ha stimmel ez az üzenet?) Mintha Kovács Laci bácsi exkülügyminisztert hallanánk: „Merjünk kicsik lenni!”

Pilhál György
Magyar Nemzet