Az árnyékkormány az egyetlen remény ebben az árnyékvilágban

2023. 03 22. 09:01

Rónai atléta ma már fejből putyinozik.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Putyin pártolásával Orbán kiírja Magyarországot a civilizált világból, bebetonozza hazánk elszigeteltségét az Európai Unióban, így tovább csökkenti annak esélyét, hogy valaha is megérkezzenek Magyarországra az uniós pénzek” – tájékoztatta kedves mindnyájunkat egy MTI–OS-közleményben Rónai Sándor, a DK uniós képviselője.

Hozzátette: uniós források nélkül csak fokozódik a magyar embereket sújtó orbáni infláció, a történelmi élelmiszer-drágulás, és fennmarad a hétszeres rezsiemelés. Mindebből a szkinhed külsejű fiatalember azt a következtetést vonta le, „az árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy visszaszerezzük a hazánk iránti bizalmat és hazahozzuk az uniós pénzeket.”

Az nem derült ki az eszmefuttatásból, hogy mivel „pártolja” a magyar miniszterelnök Putyint. Talán meghívta a házába vacsorázni? Vagy kutyát ajándékozott az orosz elnöknek? Esetleg flörtbe hajló szenvedéllyel nézett Vlagyimir szemébe? Vajon mire gondolhatott Rónai Pubi?

Megfigyeltem, amikor valami infantilis marhaságot akar bejelenteni a Gyurcsány-párt, rendre ezt a kétségbeejtő legényt küldik a manézsba. Pár éve is őt bízták meg azzal, menjen be a köztévé stúdiójába, és mondja el, miért nem kívánnak élni a csatorna által biztosított nyilvánossággal. Ott ült a harcost alakító szűk atléta a műsorvezetővel szemközt, s öt perc alatt háromszor mondta el – más-más mondatszerkezetben – ugyanazt.

Hogy az ő pártja nem olyan ám, hogy elfogadjon a hazudós közmédiumtól öt percet alamizsnaként, még mit nem, tartsák csak meg maguknak stb. Dörgedelmeit az okostelefonjáról puskázta… Csak a műsoridő mentette meg a KO-tól. Ma már fejből putyinozik.

Pilhál György
Magyar Nemzet