Veszély fenyegeti Németországot

2023. 03 09. 13:52

Az osztrákok már korábban átállították a „váltót”

Nem csak Oroszország fenyegeti Németországot.
Fotó: Facebook – FradiMob

A német rendőrség megállította a Ferencváros-szurkolókat szállító vonatot, mert elmondásuk szerint, a videókon, képeken látottak alapján a vonat veszélyt jelent Németországra – írja a Fradimob, amely később azt közölte, hogy kétórányi veszteglést követően a szerelvény folytathatta az útját.

A szurkolói közösségi oldalon úgy fogalmaztak, hogy „kellemes reggeli fogadtatásban részesültek a német rendőrök részéről a Ferencváros szurkolói, útban Leverkusen felé…”

A német rendőrség megállította a Bayer Leverkusen–Ferencváros Európa-liga meccsre tartó vendégszurkolókat szállító szerelvényt, mert megítélésük szerint az induláskor készített képek, videók alapján az utasok veszélyt jelentenek Németországra.

A drukkerek kommentárjai szerint ez már politika. „A nyugati demokrácia, az EU. Talán ha nem orosz edzőnk lenne, hanem ukrán. És több szivárványos zászló kéne. Igen. Az segíthet. No meg a BLM-térdelés…”

A vonat hosszas egyeztetést követően elindult, miután az információk szerint „közbeszólt a klub, a külügy, a MÁV és kb. mindenki. Két óra plusz után a vonat úton van.”

A szerelvény egyébként azért nem Ausztria felé megy, mert az osztrákok előre jelezték, hogy nem engedik át a szurkolói vonatot. (Forrás: Magyar Hírlap)