Megszüntették a kanizsai főorvos szolgálati jogviszonyát

2023. 03 08. 14:40

A kórház főigazgatója nem válaszolt

Meghirdette az állást a Kanizsai Dorottya Kórház.
Fotó: MTI/Váli Miklós

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya. A megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa betegektől fogadott el hálapénzt.

A 62 éves orvost 2023. február 22-én délelőtt a rendőrök a munkahelyén elfogták, majd kutatást hajtottak végre több ingatlanban, ahonnét iratokat, köszönőleveleket és készpénzt foglaltak le. Ezt követően előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Az eset kapcsán február 27-én levélben fordultunk a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatójához kérdéseinkkel:

– A nyomozás időtartama alatt dolgozhat-e a kórházban az orvos?

– Amennyiben nem, az mennyire érinti az osztály munkáját? Biztonságos lesz-e a működés, a betegek, a szülő nők ellátása, vagy beavatkozásra van szükség?

Mivel nem kaptunk választ dr. Brünner Szilveszter főigazgatótól, ezért március 2-án megismételtük kérdéseinket. Sajnos erre sem érkezett válasz.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy a kórház vezetése átmenetileg megbízta az osztály vezetésével dr. Füle Lajost, s meghirdette az állást.

Beszéltünk az érintett főorvossal, aki ugyan tervezte a felmondását, de az országos kórházfőigazgató utasítására a kórház főigazgatója időközben megszüntette szolgálati jogviszonyát.

Ekler Elemér

 

Hálapénzt fogadott el egy nagykanizsai orvos (2023.02.24.)

Mi állhat a kanizsai főorvos elleni nyomozás hátterében? (2023.02.27.)