Gusztus István szenvedélyes szemináriuma

2023. 03 03. 09:07

A terror stimmel

Az orbáni cenzúra pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva csak mondják, mondják… A képen Gyurcsány Ferenc és Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
Fotó: MTI/Nagy Lajos

Most, hogy az Országgyűlés határozata értelmében megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság, ismét előjöttek a jól értesült „zorbáni diktatúrázók”. (Ez egy évtizede idehaza felbukkant furcsa embertípus. Egyebek mellett onnan ismerszik meg, hogy így írja körül a magyar jelent: nácinyilas, horthyfasiszta, klerikális-irredenta, antieurópai, putyinista szélhámosok vezetik az országot, lépésnyire vagyunk a haláltáboroktól stb.) Emblematikus képviselőjük az SZDSZ-ből itt felejtett Gusztos István, aki – ápolóit kijátszva – ezúttal a Hírklikk.hu hasábjain tartott szenvedélyes szemináriumot. A feldúlt ember parlamenti tudósításából idézek: „A Fidesz-frakcióban most senki sem önállóskodott: készségesen fogadták el a Magyar Orvosi Kamara megfegyelmezését szolgáló módosítást. […] A jogállami köntösbe bújtatott maffiaállami terrorizmus példáját láthatjuk.”

Mindebből a terrorizmus kétségtelenül igaz. Csak éppen a Magyar Orvosi Kamara terrorizálta volna az orvosokat azzal, hogy aki elfogadja – el meri fogadni – a kormány ügyeleti rendszerét, annak le is út, fel is út, azonmód törlik a tagságát, és így a jövőben nem praktizálhat. Gusztos ítész szerint ez teljesen rendjén való.

„A pártállami uralom célba vette a PDSZ-t is – hergeli magát tovább Gusztos moderátor. – Mindkét ügy, ahogy annyi minden más, például az akkumulátorgyárak kérdése, azt mutatja, hogy a pártállam mindent a maga hatalmi szempontjai szerint értékel; itt van például az az őrjöngés is, amit a »gyermekvédelem« ügyében kezdtek […]”
És – kihasználva az orbáni cenzúra pillanatnyi figyelmetlenségét – csak mondja, mondja…

Pilhál György
Magyar Nemzet