Egy újabb DK-s országmentő

2023. 03 03. 14:32

Szegény Rónai, még hisz az Európai Uniónak

Dobrev Klára (középen) a fő pénzmentő. Ő is megígérte, hogy „hazahozza” a Magyarországnak járó pénzeket. Rónai Sándor (balról) segíteni fog neki. A DK-s, ahol tud, segít.
Fotó: mérce.hu

Dobrev Klára után egy újabb rettenthetetlen országmentő lépett porondra a Demokratikus Koalícióból. Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője – miután kijelentette, hogy Orbán Viktor megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek – közölte, hogy ezek megmentése érdekében levelet ír az Európai Bizottságnak.

Szegény Sándor! Írhat ön annyi levelet az Európai Bizottságnak, amennyit egykor Mikes Kelemen körmölt Törökországban a nem létező P.E. grófnének.

Tudja miért? Sorolom:

– Már ismerjük az Európai Bizottság és az Európai Unió taktikáját, Lengyelországgal szemben is ezt alkalmazza. Mindig lesz egy újabb feltétel. Undorító zsarolás.

– Az Európai Bizottság egy korrupt gyülekezet. Különösen vastag pofabőr kell ahhoz, hogy a képviselői velünk foglalkozzanak.

– Ön is azt írja: „a Magyarországnak járó uniós pénzek” kerültek végveszélybe. Akkor most járnak vagy nem járnak?

Egyébként forduljon a Magyar Orvosi Kamarához is. Az elnök, Kincses Gyula biztos tudna ajánlani egy megfelelő szakorvost önnek.

Ekler Elemér

* * *

 

Végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek

Orbán Viktor miniszterelnök megszegte az Európai Uniónak adott szavát, ezzel pedig végveszélybe kerültek a Magyarországnak járó uniós pénzek – mondta pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője.

Rónai Sándor úgy fogalmazott: az Európai Bizottság szerint a Magyar Orvosi Kamara ellehetetlenítésével a kormányfő megszegte azt az ígéretét, hogy a szakmai szereplőkkel való egyeztetés nélkül többé „nem présel át” törvényeket a parlamenten.

A politikus közölte, hogy az uniós pénzek megmentésének érdekében levelet ír az Európai Bizottságnak.