A rendőrkapitányság munkatársáról kért kompromittáló információt egy nagykanizsai férfi

2023. 03 03. 09:01

A bejegyzésben arra utalt a nagykanizsai férfi, hogy a rendőr túlkapásokat követ el.

Sértő posztot tett közzé egy férfi, amiben még jutalmat is ajánlott fel annak, aki kompromittáló információval szolgál a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársával kapcsolatban. Befejeződött az ügy vizsgálata.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályán nyomozás volt folyamatban egy 56 éves nagykanizsai férfi 2022. július 31-én közzétett posztja miatt.

A gyanúsított közösségi oldalán milliós jutalmat ajánlott fel annak a személynek, aki a Nagykanizsai Rendőrkapitányság egyik munkatársáról kompromittáló információval szolgál. A bejegyzésben arra utalt a férfi, hogy a rendőr túlkapásokat követ el. A hozzászólásokban többen szidalmazták, sértő megjegyzéseket tettek az egyenruhás munkakörének ellátásával összefüggésben.

A nyomozók a poszt íróját, továbbá hat kommentelőt gyanúsítottként hallgattak ki becsületsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A vármegyei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek. (Forrás: Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság)