Kendli Richárd a kanizsai vízmű új vezetője

2023. 03 02. 13:25

Kendli Richárd közel negyedszázada dolgozik a cégnél.

Kendli Richárd váltotta a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. élén a vezérigazgatói posztról távozó Cziráki Lászlót.

Mint arról beszámoltunk: Cziráki László váratlanul nyújtotta be januárban lemondását a felügyelőbizottság felé, melyben személyes okokkal indokolta távozását. Távozási szándékát a vízmű közgyűlése februárban el is fogadta, 27-ei ülésén pedig március elsejei hatállyal Kendli Richárd műszaki igazgatót megválasztotta az elnök-vezérigazgatói posztra.

Kendli Richárd most már „régi motoros” a szolgáltatónál, a végzettsége szerint okleveles vízépítő mérnök szakember közel negyedszázada dolgozik a cégnél, melyből 15 évet műszaki igazgatóként töltött el. Ebbéli minőségében a hasonló vezetőváltások átmeneti időszakában mindig ő irányította a Vízművet.

A hazai vízszolgáltatás helyzetét, a növekvő alapanyag- és energiaárakat tekintve, bizony nem lesz könnyű dolga.

Legfőbb célja a társaság értékes szakember gárdájának megtartása mellett, hogy az általános ágazati problémákkal küzdő, magas energiaárakkal sújtott cég a folyamatos és megfelelő színvonalú víziközmű-szolgáltatást biztosítsa.

Kendli Richárdot (aki a költséghatékonyság jegyében az elnök-vezérigazgatói poszt mellett a továbbiakban is ellátja a műszaki igazgatói teendőket is) szerettük volna megkérdezni terveiről, céljairól, de az új vezető pár hét türelmet kért.

Horváth Attila