Az ördög öreganyjával is  

2023. 02 28. 09:01

Nemcsak kegyeletsértő, de bicskanyitogatóan arcátlan is Gyöngyösi Márton.
Fotó: Teknős Miklós

Nemcsak kegyeletsértő volt, de bicskanyitogatóan arcátlan is Gyöngyösi Márton, amikor néhai Pongrátz Gergelynek, az 1956-os forradalom hősének a húsz évvel ezelőtti pártalapító ülésén mondott szavaival kezdte évadnyitó beszédét a Jobbik – Konzervatívok szombati évadnyitóján. Igaz ugyan, hogy a Jobbik annak idején a Corvin köz legendás parancsnokától kapta a lyukas zászlót, csakhogy az a Jobbik még egészen más volt, mint amit most elnököl a kaméleont is lepipáló Gyöngyösi. Nem véletlen, hogy Pongrátz András, a forradalmár testvéröccse (aki szintén részt vett a harcokban) már évekkel ezelőtt felszólította a párt vezetőit: a jövőben ne hivatkozzanak a bátyjára, mert méltatlanná váltak hozzá.

– A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jobbik-elnöknek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben – közölte. Hozzátette, bátyja most minden bizonnyal forog a sírjában. (Jellemző, ahogyan erre az akkori alelnök, a tenyérbemászó Stummer János reagált: „Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, korunk kihívásait!”)

Megjegyzem, Gyöngyösi Márton mostani szavain nincs túl sok csodálkozni való. Elnök úr (aki uniós képviselőként rendszeresen a magyar kormányt szapulja Brüsszelben) korábban, még frakcióvezetőként ekképp nyilatkozott az Azonnali.hu-nak: „Mi értékrendi alapon célokat határozunk meg, és ezek elérése érdekében pragmatikusan együttműködünk bárkivel. Nemcsak Gyurcsány Ferenccel, az ördög öreganyjával is, ha szükséges.”

Van még kérdés?

Pilhál György
Magyar Nemzet