Az első lépés a bocsánatkérés

2023. 02 27. 10:22

A svédek és a finnek fejezzék be a hamis hírek terjesztését

Sanna Mirella Marin, Finnország miniszterelnöke.
Fotó: rtl.hu

Mint kiderült, a nagyobbik kormányzópárt, a Fidesz frakciójában megosztottság tapasztalható Finnország és Svédország NATO-tagságával kapcsolatban.

Az egykor a demokrácia mintaországainak tartott skandináv semleges államok ma már inkább tekinthetők „skandinisztáni” területnek, feladva katonai függetlenségüket, a NATO-ba tartva.

Mindeközben folyamatosan támadják Magyarországot, hamis híreket, információkat terjesztve. Teszik ezt egy olyan országgal, amelyik az Európai Unió, s a NATO (ahová Svédország és Finnország is igyekszik) tagja.

Ulf Kristersson, Svédország kormányfője.
Fotó: Reuters

A felvételnél a jelenlegi tagok véleménye is számít. Nem véletlen tehát, hogy a Fidesz-frakció tagjai sem egységesek véleményükkel. Lehet-e támogatni egy olyan ország felvételét, amelyik igaztalan módon, hamis hírekkel, információkkal támadja leendő szövetségesét?

Van itt még tisztázni való tehát. Az első lépés az lenne, ha Svédország és Finnország kormánya nyilvánosan és hivatalosan elnézést kérne azért, mert hamisan támadta Magyarországot. S utána jöhetne az érdemi tárgyalás…

Ekler Elemér