Nagyon erősek a tófeji leányok

2023. 02 14. 11:28

Az I. korcsoportos lány csapat diákolimpiai bajnok

A győztes csapat balról jobbra: Mikó Rubina Hanna, Kiss Laura Sára, Fatér Gréta, Gáll Zsófia, Somogyi Virgínia, Németh Zoé Mária, Bertók Adél. S az edző, Szanati József.

Az elmúlt hétvégén Dunakeszi adott otthont a Grundbirkózó Diákolimpia Országos Döntőjének, ahol a Tófeji Kincskereső Általános Iskola 6 csapattal vett részt. Szombaton a fiúk, vasárnap a lányok voltak hivatottak eldönteni, kik a 2022/23-as tanév legjobb csapatai grundbirkózásban. Szombaton 3 fiú csapattal képviselték Zala Vármegyét.

Eredmények: I. korcsoport „B” csapat 10. hely, „A” csapat 8. hely. II. korcsoport csapat 8. hely.

Vasárnap a lányok léptek szőnyegre, ahol az I. korcsoportos lányok mezőnyében az „A” csapat legyőzhetetlen volt ezen a napon, így megszületett a Tófeji Kincskereső Általános Iskola első diákolimpiai aranyérme grundbirkózásban!

A csoportmérkőzések során legyőzte „B” csapatukat és a budapesti Kazinczy Általános Iskola, valamint a tavalyi ezüstérmes miskolci Gyarmati Dezső Általános Iskola csapatát, így bejutottak a legjobb 3 közé. Az első fordulóban 5-2-re verték a tavalyi győztes szigetvári csapatot, majd a döntő mérkőzésen óriási izgalmak közepette 4-3-ra diadalmaskodtak a mindig nagyon erős kazincbarcikai csapat fölött.

A II. korcsoportos lányok az előkelő 4. helyen végeztek, míg I. korcsoportos „B” csapat tisztes helytállással a 10. helyen végzett.

A helyezések értékét növeli, hogy az iskola olyan nagy települések intézményeivel tudta felvenni a versenyt, ahol 600-700 tanuló közül válogathatnak, a tófeji 110 fős iskolával szemben. Felkészítő tanár: Szanati József.