„Hülye DK-s, DK-s hülye”

2023. 02 13. 09:28

Gyurcsány Ferenc IQ-bajnok hívével, Oláh Lajossal.
Fotó: Ripost/Bánkúti Sándor

Eddig is tudtuk, hogy nem Oláh Lajos a legélesebb kés Gyurcsány amúgy is elég csorba szerszámokkal teli fiókjában. Jellegtelen, buta, cserébe közepesen hazug figurának ismertük. Most kiderült: nagyon buta és rendkívül hazug.

A történet a következő. Oláh Lajos mint Teréz- és Erzsébetváros gyurcsányista országgyűlési képviselője szombaton nyílt levelet követett el. Ebben anyósstílusban számon kérte Gulyás Gergely kancelláriaminiszteren, hogy ma részt merészel venni a „Horty” (így írta a fejlécben, nem vicc!) Miklós Társaság rendezvényén, és ott megemlékezik a tíz éve elhunyt Hegedűs Loránt református püspökről.

Igen ám, csakhogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nem vesz részt sem a „Horty”, de még csak a Horthy Miklós Társaság rendezvényén sem. Tudniillik Gulyás Gergely a II. Rákóczi Ferenc Szabadegyetemen mond emlékező beszédet a néhai kiváló püspökről.

Persze, ha a Horthy Miklós Társaság rendezvényén mondana emlékbeszédet, épeszű embernek azzal sem kellene, hogy baja legyen, legfeljebb olyasvalakinek, akinek elméje réseit még ma is a rákosista történelemkönyvek bolsevik hazugságai töltik ki.

Oláh Lajos tehát akkorát hazudott, mint ide Borsi. (Ott született II. Rákóczi Ferenc.) Arról nem szólva: micsoda színvonaltalan, kegyeletsértő suttyóság belekötni egy emlékbeszédbe – akárhol is hangozzon el.

Innentől akár mellékes is lehetne, hogy Oláh bekezdéseken keresztül sorolja Horthy állítólagos bűneit, a rákosista történelemkönyvek leghitványabb hazugságait. Kezdve azzal, hogy ő, személyesen küldte haláltáborokba a magyar zsidóságot. Mond ennek az embernek bármit is a név: Koszorús Ferenc? Ha tudná, ki volt ő, mit tett, kinek az utasítására, milyen kockázatot vállalva egy megszállt, megszűnt szuverenitású országban, akkor talán nem hazudozna ilyen otrombán. (Meglehet, tudja, és ennek ellenére lódít.) Érdekes: 1945-ben még a vérszomjas, bárkit hóhérkötélre juttató szövetségesek sem látták okát, hogy Horthy Miklóst vád alá helyezzék. Ám Oláh Lajos náluk is jobban tudja, ki a bűnös, kit kellett volna bitófára juttatni. Ha rajta múlna, talán újra fölállítaná a népbíróságokat…

De hát az egész teljesen zárójeles, hiszen a kancelláriaminiszter nem is oda megy, ahová Oláh küldte. Szóval a nyílt levél úgy, ahogy van: kuka.

S ez a jó képességű fickó országgyűlési képviselő lehet, és ilyen firkálmányokért havi bő millió adóforintot nyalhat föl.

Ahogy a Monty Python mondaná: „Hülye DK-s, DK-s hülye!”

Pilhál Tamás
Magyar Nemzet