Orbán Viktor tárgyalt Zelenszkij ukrán elnökkel

2023. 02 10. 08:23

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog tárgyalásuk után Brüsszelben 2023. február 9-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök a görög, a horvát, a szlovén miniszterelnök, az osztrák kancellár valamint a bolgár és a ciprusi államfő társaságában külön találkozón vett részt Brüsszelben, az EU-csúcs helyszínén Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor korábban közösségi oldalán arról írt: Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt Ukrajna számára.

Hozzátette: támogatjuk az azonnali tűzszünetet a további emberek halálának elkerülése érdekében, Magyarország a béketáborhoz tartozik.

* * *

Más a hír és más a vélemény. Úgy korrekt, ha elválnak egymástól. A képen vélhetően Zelenszkij zsebre dugott kézzel fog kezet a magyar miniszterelnökkel. Ha ez valóban így van, akkor ez az ukrán elnök részéről bunkóság.

Képzeljék el, ha ezt Orbán tenné. Így is gondjuk volt a brüsszelieknek azzal, hogy a magyar miniszterelnök nem tapsolta meg Zelenszkijt.

Hát Orbán Viktornak is vannak hibái. Többek között nem szeret bohócoknak és báboknak tapsolni.

Ekler Elemér