Egy jó, száraz helyiség kellene

2023. 02 09. 09:19

Újra Kárpátaljára készül Bodó Tamás

Bodó Tamás (jobbról) egy rászorulóval, a háttérben segítője és barátja, Tóth Bálint.
Fotó: Zalatáj

Húsvét előtt újra szeretne eljutni segélyszállítmánnyal Kárpátaljára Bodó Tamás, akinek missziójáról már többször beszámoltunk.

Ehhez azonban a munkáját segítő, támogató felajánlásokon, adományokon kívül – melyekben szerencsére, eddig sem szenvedett hiányt, rengetegen mellé állnak minden alkalommal, ahányszor csak útnak indul – most valami másra is szüksége lenne. Tamás szeretné a kiszállításig biztonságban tudni a tárgyi felajánlásokat, ehhez kellene Nagykanizsán, vagy a város közelében száraz, rágcsálómentes, könnyen megközelíthető helyiség, hálás lenne, ha valaki tudna ilyet felajánlani.

A férfi megosztott velünk egy kedves, szívmelengető történetet is: az adományozók segítségével korábban megvásárolt tűzifákat – amik több esetben mozgássérült, vagy fizikailag leépült emberekhez kerültek – egy beregszászi barátja által szervezett/vezetett diákcsapat tagjai vágják kályhakész állapotba az egyes helyszíneken. Szintén az adományozók segítségével sikerült pénzt juttatnia nekik ahhoz, hogy a munkához normális eszközöket vehessenek.

Azt is hozzátette: vannak fekélyes szegényeik is, akiknek elrohad a lábuk, ha nem kapnak megfelelő ellátást – azonban mint minden, ez is pénzfüggő. A segítségre tehát húsvét előtt is nagy szükség lesz.

Horváth Attila