Delbos-Corfield „túltolta a biciklit”

2023. 02 09. 08:51

Az arcátlan némber botrányos kijelentése

Mérhetetlen aljasság szükséges egy ilyen akcióhoz. Vajon lesz-e következménye Delbos-Corfield botrányos kijelentésének?
Fotó: AFP

Gwendoline Delbos-Corfield haladéktalan leváltását kezdeményezik a Fidesz európai parlamenti képviselői – jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Hír TV-ben. Mint mondta, a francia zöldpárti EP-képviselő példátlanul botrányos kijelentést tett egy brüsszeli jogállamiságról tartott konferencián, így alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására. Hozzátette, elmozdításáért levélben fordulnak az Európai Parlament elnökéhez.

A magyar képviselő szerint Delbos-Corfield átlépett egy vörös vonalat, amikor előre kitervelt módon azt állította, hogy Magyarország titkosszolgálati információkat szivárogtat egy unión kívüli országnak, jelesül Oroszországnak. Hangsúlyozta, egy olyan közpénzből szervezett konferencián beszélt a francia képviselőnő badarságokat, amely arról szólt, hogyan lehet hazugságok, rágalmak, gyalázkodások, csúsztatások keretében ártani Magyarországnak. Ráadásul ezt az egész konferenciát a fővárosi önkormányzat szervezte, sok pénzt és energiát áldozva erre, pedig folyamatosan arról panaszkodnak, hogy mindjárt csődbe jutnak – jelentette ki. Úgy fogalmazott, ez akkora túlzás volt, hogy még a francia képviselőnek is el kellett ismernie: „túltolta a biciklit”, emiatt pedig vállalnia kell a politikai felelősséget. – Aki az ő maradását támogatja, az a kollektív intézményes felelőtlenség állapota mellett van – mondta.

Judith Sargentini és Rui Tavares. A korábbi Magyarország elleni hazugságok vezéralakjai. Volt kiktől tanulnia Gwendoline Delbos-Corfieldnek.
Fotók: MTI

Deutsch Tamás hangsúlyozta: Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője is a teremben ültek, és némán hallgattak, amikor a francia zöldpárti képviselő kijelentése elhangzott.

A fideszes képviselő szerint ha Delbos-Corfield nem vallja be, hogy hazudott, Karácsonyék ugyanúgy visszhangoznák ezt a példátlanul botrányos kijelentést. (Forrás: Magyar Nemzet)