Búcsú Sári Zoltántól

2023. 02 09. 14:23

Lenti kollégánk a megbízhatóság példaképe volt

Sári Zoltán (jobbról) átveszi a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári tagozata kitüntetést.

Életének 81. évében elhunyt Sári Zoltán fényképész, kollégánk, aki az idén 25 éves Lenti és Vidéke lapunk hűséges tudósítója volt a kezdetektől fogva.

A Kerka-parti kisváros közismert polgára volt, akinek szakmai munkáját rangos kitüntetések is minősítik.

Sok évtizedes magas színvonalú tevékenységéért 2015-ben Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári tagozat kitüntetést adományozta a mesternek.

Nem sokkal később fél évszázados magas színvonalon végzett fotográfusi tevékenységének elismeréseként az Ipartestületek Országos Szövetségének legrangosabb kitüntetését, az IPOSZ-díjat vehette át.

Minden szerkesztőségnek olyan kollégát kívánok, mint amilyen Sári Zoltán volt. Nála nem volt csúszás, félreértés, selejt. Amit ígért, azt maradéktalanul betartotta.

S haladt a korral. A legkorszerűbb gépekkel felszerelt műtermében, laboratóriumában szolgálta ki megrendelőit feleségével, Erzsébet asszonnyal.

Személyes találkozásaink alkalmával mindig szóba kerültek a fotózáson kívüli napi dolgok. Hamar meggyőződhettem arról, hogy számára egy polgári, konzervatív Magyarország a fontos, ahol az elvégzett munka, az adott szó becsülete a lényeges.

Én így ismertem meg Sári Zoltánt, akitől most szomorú szívvel búcsúzom.

Nyugodj békében Zoli!

Ekler Elemér