Beköltöztek a lakók a zalaszentiváni Kikelet Otthonba

2023. 02 08. 09:15

Nagy Bálint köszönti az otthon lakóit.

Magyarország Kormánya a regionális és helyi fejlődést szolgáló egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztésére pályázatokat írt ki (EFOP), melyek célja, hogy a jövőben teljes mértékben kiváltsa az 50 főnél nagyobb intézményi formát a fogyatékkal élők, a pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátása esetében.

Cél, hogy a fent említett ellátottaknak javuljon az életminősége, jogaik maradéktalanul érvényesülhessenek, és az ellátásuk egyben az önálló életvitelt is támogatni tudja.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala vármegye vonatkozásában négy pályázatot nyújtott be. A négy projekt keretében összesen 13 településen 20 új építésű lakóház épül, 4 lakóház teljes körű felújítása és 4 szolgáltató központ is megvalósul. Zala vármegye 2-es számú választókerületének érintett települései: Búcsúszentlászló, Egeraracsa, Esztergályhorváti, Felsőrajk, Pölöskefő, Zalaapáti, Zalaszentiván. Összesen 1,9 milliárd Ft értékű beruházás valósul meg a 7 településen, és 177 fő kap új, minőségi ellátást.

Zalaszentivánon a Kikelet Otthon a harmadik támogatott lakhatást biztosító lakóház, amely idén januárban kezdte meg a működését. Házanként 12 főnek ad otthont.

Az otthont a napokban felkereste Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője, aki boldog és teljes életet kívánt a lakóknak, s azt, hogy találjanak otthonra Zalaszentivánon.

A zalaszentiváni Kikelet Otthon.