Dugó nem vész el, csak máshol lesz

2023. 02 07. 09:05

KariGeri győzelmi jelentése

A Lánchíd a felújított útpálya megnyitásának napján, 2022. december 16-án. Olyanok is szavazhattak, akik eddig csak képeslapon látták a Lánchídat…
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„A budapestiek nagy többsége tudja, hogy a múlt dogmái helyett a jövő új útjait kell megtalálni” – írja diadalittasan minapi posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. A győzelmi jelentés előzménye, hogy Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője nem sokkal korábban világgá röpítette a hírt: a budapestiek 65 százaléka szerint ki kell tiltani az autósokat a Lánchídról – így szavaztak az ATV nézői.

Kis csúsztatást azért érzek. Az egész már ott sántít, hogy Sváby műsorában – országos adóról lévén szó – nemcsak budapestiek szavazhattak, de olyanok is, akik eddig csak képeslapon látták a Lánchidat. Aztán meg mértékadónak sem igazán mondanám Sváby András Naplóját. (Múltkor például az orosz–ukrán háború borzalmait bemutató képsorokról kiderült, hogy valójában egy számítógépes videójáték felvételei… Egy ország röhögött a műsorvezetőn.)

Főpolgármester urat a jelek szerint nem zavarják az ilyen apróságok. Ujjong, triumfál… Na, most aztán jól megkapták a hídzár ellen háborgók! Lám, neki lett igaza, hogy lezárta a hidat az autósok elől. Így biztosan nem lesz dugó.

Azért kíváncsi lennék, olvasgatja-e KariGeri a hozzászólásokat, miközben önmagát ünnepli. Merthogy jók a kommentek. Egyik például azt próbálja elmagyarázni, hiába tiltják ki az autókat a Lánchídról, attól még lesznek dugók, csak máshol. Erre nem gondolt, főpolgármester úr? Más az iránt érdeklődik, tudja-e Karácsony, hogy az állami támogatás hatmilliárdját csak akkor kapja meg, ha teljes egészében megnyitja a hidat? Más történelmi példával áll elő: „Azért az szép a főpolgármestertől, hogy nem Matuska Szilveszter technikájával akarja megoldani a dugóproblémát.”

Pilhál György
Magyar Nemzet