Klárikát ajánlja a közutálati rangsor vezetője

2023. 02 06. 08:30

Géczy Zsolt megindokolta Klára asszony elkerülhetetlen mennybemenetelét.
Fotó: Facebook/Gréczy Zsolt

Egy minapi felmérés szerint Magyarország jelenlegi két legelutasítottabb politikusa Gyurcsány Ferenc és hitvese, Dobrev Klára. Az eredmény Gyurcsányt illető részének nincs különösebb hírértéke, Láriferi 2006 óta stabilan vezeti a közutálati rangsort. Klára asszonnyal valamelyest más a helyzet, már csak azért is, mert ő nemrég lépett a politikai porondra, vagyis neki nagyon kellett igyekeznie, hogy leássa magát a kritikán alu­liak közé. Szó se róla, ügyesen hajrázott… Ahogyan a felmérést végző baloldali (!) 21 Kutatóközpont értékeléséből kitetszik, a válaszadók zöme a szemkilövőhegyi házaspár egyikét sem szeretné politikai szerepben látni. (Gyurcsánytól még az ellenzéki szavazóknak is hideglelésük van.)

Az egész attól igazán érdekes, mert eközben pártjuk, a Demokratikus Koalíció megállás nélkül azt jövendöli, hogy Magyarország következő miniszterelnöke Dobrev Klára lesz, ki más?

A jövendölők egyike, Gréczy Zsolt a minap ekképpen indokolta Klára asszony elkerülhetetlen menny­bemenetelét: „Számomra nem kérdés, hogy Dobrev Klára az egyetlen remény az európai életre! Ő a legalkalmasabb a kormányzásra, ő vezeti az árnyékkormányt, ő a remény a kormányváltásra. És mögötte áll a DK, a legnagyobb ellenzéki párt.”

Míg az ijesztő alternatívát ízlelgetjük, azért azt ne feledjük, ahhoz, hogy Gréczy mameluknak fusson a neve a sajtóban, időről időre mondania kell valami efféle baromságot. (Vagy csinálni valami látványos attrakciót, fürdőszobai kézimunka-bemutatót, egyebet…) Hogy Dobrev Klára lenne a jövő záloga? Boldogult Hofi Gézát idézném: „A rosseb, aki kiváltja.”

Pilhál György
Magyar Nemzet