Vlagyimir Putyin beteg, haldoklik vagy már meg is halt

2023. 02 01. 10:10

Már több hasonmás helyettesíti, legalábbis állítólag

Putyin a Kreml által közzétett fotón. Hogy szól a mondás? Akinek halálhírét keltik, az sokáig él.

Vlagyimir Putyin orosz diktátor halálosan megbetegedett, rákja van, és a Kreml urát több hasonmás helyettesíti – jelentette ki kedden Kirilo Budanov ukrán tábornok, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője egy lapinterjúban, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

A jelentés szerint a fő ukrán katonai hírszerző a The Washington Post című amerikai lapnak nyilatkozva adott hangot az orosz diktátor személyét illetően, azt állítva, hogy szerinte „nyitott kérdés, hogy ez most az igazi Putyin-e.”

Az újság azt is megjegyezte, hogy Budanov annyira megbízik a saját hírszerzésében, hogy időnként kinyit egy mappát, hogy pontos számokat közöljön. Szerinte például körülbelül 326 000 orosz katona harcol jelenleg Ukrajnában. Azt is megjegyezte, hogy a nagy hatótávolságú Kalibr rakéták készletéből Oroszországban már csak 9 százalék maradt – írta meg a karpatalja.info.

Emlékeztettek, 2022 október 31-én Kirilo Budanov bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin beteg, haldoklik vagy már meg is halt, és helyette a 20 hasonmásának az egyikét mutatják az embereknek. Mint jelezte, az orosz elnök alteregói különféle nyilvános eseményeken vesznek részt, amikor meg kell mutatni a Kreml urát. Ahogy állította, mindenki a saját szemével győződhet meg: Putyin helyett az egyik hasonmását mutatják be. Ennek a helyzetnek szerinte egyetlen oka van: Oroszországi Föderáció diktátora vagy meghalt, vagy olyan betegségben szenved, amely miatt nem szabad mutatkoznia a nyilvánosság előtt.

Budanov legutóbb január 5-én jelentette be, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök rákos beteg, hamarosan meghal, de csak Ukrajna Oroszország fölött aratott győzelme után, vagyis még idén. Az ABC News amerikai televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: Putyin „régóta beteg, biztos vagyok benne, hogy rákos. Azt hiszem, nagyon gyorsan meg fog halni. Remélem, hamarosan. Mint rámutatott, pontosan tudja, hogy a Kreml fejének rosszindulatú daganata van. „Mi ezt egyszerűen tudjuk – emberektől, forrásokból” – szögezte le Putyinhoz közel álló forrásokra utalva. (Forrás: Magyar Hírlap)